beats by dre cheap

Iz pera Derviša Sušića

Drago moje rodno Sarajevo, jest da sam te se ja, Hasan Kaimija, plaho zaželio. Uvijek ljudsko srce vuku zvuci i oblici zapamćeni u vrijeme kad se uživalo u carstvu majčina krila. I lijepo si mi kad te ovako svisoka pogleda čovjek koji na tvom sokaku kruh svagdašnji nije zarađivao i koji nije osjetio surovost tvojih zatvorenih kapija i sumnjičavih očiju. Prosto da klekne preda te i pokloni se čudima tvoje ljepote namjernik koji ima dovoljno groša za pojasom, dovoljno da ne mora od tebe u zajam zaiskati i dovoljno da može pobjeći kad mu ti i ono drugo lice svoje pokažeš.

Pa pošto ja dosad na tvom sokaku hljeb svagdašnji zarađivao nisam, niti mi, čini mi se, može nauditi surovost tvojih zatvorenih kapija i sumnjičavih očiju, a imam podosta groša za pojasom i u njedrima i imaću uvijek dok je ove magije i širokih šejhovskih rukava, dok ja dolazim ovakav, a tvoji žitelji me dočekuju ovako, biću sit i zdrav i moći ću da ti se divim, a ti mene da poštuješ. Ja u tvoju sitničavu sujetu dirati neću.

Ali neću ni kao Gazi Husrefbeg po tebi zidati zadužbine, pa da ti meni na kraju odmjeriš od šake do lakta i da ja odem na onaj svijet šutnjom i mržnjom zatrovan kao što je odlazila većina onih koji su ti neko dobro učinili. Neću, da znaš, tako mi ovih mojih snažnih šaka, hitre dovitljivosti i opsjene za priproste pomoću kojih se jedino može izići s tobom na kraj.

žena zna
http://enchante.blogger.ba
10/11/2017 09:34