beats by dre cheap

Sretan rodjendan

Prošle sedmice je u CERN-u otkrivena nova čestica. Svi su strani mediji pisali o tome. Ovdje kod nas baš niko. Ok, nema problema, novinari nisu baš u tome i treba im pomoći. Napišem članak, stručno i populistički istovremeno, 3 paragrafa, sasvim dovoljno za nekoga ko nema vremena za ozbiljnu nauku ali ima pravo da bude informisan. Lektorisan, referisan, pošaljem na adrese svih domaćih portala. Ne potpišem članak, već email, da mogu ako žele navesti da je neki njihov novinar to napisao, ako želi preuzeti zasluge.

Niko ništa ne odgovori.

Niko ništa ne objavi.

Ok, nema problema.

Pošaljem isti članak na adrese hrvatskih portala. U roku od sat vremena je članak objavljen od prvog do zadnjeg slova bez ijedne izmjene. Čak nije ni "preveden na hrvatski jezik".

Toliko o našim korumpiranim i orkestriranim medijima. Onim kojima se diktira šta će, kada i kako objaviti. Do te mjere, da je članak, vijest ili bilo kakva informacija iz nauke napad na orkestrirano ludilo koje se provodi za lokalno stanovništvo.

Danas je Dan grada Sarajeva. Želim mu od srca sretan rođendan i sve najbolje, ali bojim se da je i moj optimizam dostigao kritični limit. Bojim se da smo došli do tačke odakle se može ići samo niz provaliju a nikako nazad na svjetlo.

žena zna
http://enchante.blogger.ba
06/04/2018 11:19