beats by dre cheap

Hvala Ti!

Večeras sam na poklon dobila Rubaije od Omera Hajama na perzijskom, arapskom, engleskom i francuskom u specijalnom izdanju sa slikama i kaligrafskim ukrasima. To je jedan od najljepših poklona koje sam dobila.

Knjizi se uvijek obradujem, a posebno knjizi koja ima još toliko toga u sebi.

To sam dobila od jedne djevojčice/djevojke kojoj držim časove (matematika, fizika, hemija...). Mnogima je mog nivoa moje branše ništavno, isprazno i zaludno trošiti vrijeme na te stvari. Ali ne shvataju koliko ima blagodati i zadovoljstva iza toga. I naravno da se ne radi o materijalnom. Ali kada iz ljubavi i sa strašću nešto radite, onda se izgrade zdravi i posebni odnosi koji vas ispunjavanju, a u današnje vrijeme je to prava rijetkost i blagodat. Sretna sam kad uspijem doći do srca i duša tih malih velikih ljudi koji i mene vidu onakvu kakva zaista jesam, a kakvom me moj domaći bosansko-hercegovački čovjek/žena ne vidi.

Tom poklonu sam se obradovala kao rijetko kojem koji sam dobila ove godine za rođendan (iako je ovo bio poklon s jednog dugog putovanja a ne za rođendan). U meni je probudio toliko emocija i sjećanja na dane kada sam čitala perzijsku poeziju. Bijah tad tako sretna...

Život zaista čine trenuci u kojima osjetite istinsku sreću, bar na trenutak. I ta čista emocija je na trenutak pročistila stegu koju osjećah, a koja me je sprječavala da pišem. Pa napisah i pjesmu.

Kao što napisah jednoj svojoj hanumi: "Neću reći da je neopisiv osjećaj, ali je moćno voljeti i uspjeti o tome pisati, pisati jako i iskreno, onda se oslobodi toliko nečeg da osjećaš ispunjenje."

žena zna
http://enchante.blogger.ba
11/04/2018 22:06