beats by dre cheap

"Daleko vam kuća od moje bila" :)

Volim nauku. Oduvijek sam voljela brojeve, bila najbolja i najbrža u računanju, nalaženju nepoznate itd. I nekako prirodno se nalazila u tom okruženju. Druge grupe bi bile zanimljive s vremena na vrijeme, ali mi je nedostajala intellectual intrigue. I onda sam se pronašla u jednom takvom okruženju i jedva sam čekala proljeće i naša "prinudna" druženja. I sama sam duhom rasla u jednoj takvoj atmosferi. Ali mi je u nekom trenutku "zafalila" i ona druga strana. I onda sam "prešla na drugu stranu", "prešla u drugi klan". I bilo je opuštajuće za promjenu, Ali, prokleti čovjek, želi ono što ga istovremeno i boli i voli.

I onda shvatih čitajući njegove riječi na dalekom sjeveru: volim nauku, volim naučni metod, traganje za smislom, ali ne volim taj bosanski šićar što ga oni prave. Ne volim te klanove i nadri-kvazi-elitu koju puč na silu pravi. Šta ću - naopaka sam.

Eto, neka vam je sveta ta vaša zajednica, i meni je moja sloboda misli i osjećaja. Hvala Bogu pa ima nauke i dalje od našeg "merhametli" svijeta. Hvala Bogu pa smo različiti i na "narode i plemana podijeljeni"...

"O ljudi, Mi vas od jednog čovjeka i jedne žene stvaramo i na narode i plemena vas dijelimo da biste se upoznali." (539-XLIX/11)

žena zna
http://enchante.blogger.ba
21/06/2018 09:00