beats by dre cheap

Ima nas i iz nekog drugog vremena

Nikad nisam bila od onih iz holivudskih filmova koji na sve i svakom odgovaraju:

"Awsome! I am so happy for you! Oh my God! That's so great!"

Ako se nekome i s nekim i zbog nekoga radujem, taj je neko zaista poseban i to zna. Jer je ta radost potpuno iskrena i iz srca.

Ali, odnosi su se promijenili i mnogo ljudi održava društvene relacije iz direktne ili potencijalne koristi. I onda su to ona povremena javljanja s pričom:

"Eeej, pa gdje si ti? Baš sam mislio na tebe ovih dana! Moramo na kafu, obavezno! Ej, čujemo se za vikend da sjednemo negdje!"

Još ako mi kaže: "Divno izgledaš!", to je vrhunac lažnog chit-chata.

Prije nekoliko dana sretnem prijateljicu koja živi u istom gradu kao i ja, znamo se 100 godina, ali se viđamo jednom u sto godina, i ista otrcana lažna spika. I naravno da se nismo čule za vikend, i naravno da se nismo vidjele. Ali tome ne pridajem toliko pažnje, jer nakon takvih godina "praznog hoda", čovjek nauči ko je ko i šta nosi u sebi, i bude mu i drago da ne mora trošiti dragocjeno vrijeme na tako nekog.

Ali, kad dođe vrijeme da lažnu spiku trebam/moram koristiti u odnosu s nekim do koga mi je zaista bilo stalo, do nekoga koga sam voljela i poštovala kao sestru, e onda to postaje degutantno. I budem sretna zbog izuma aplikacija i društvenih mreža gdje možemo degutantnost zapakovati u šarenilo emojija koji trpe sve. I govore sve što druga strana želi čuti. I sakriti moj pravi izraz lica. I mi smo cool, sretni i urbani. Koja fasada...

I ma koliko ja insistirala na sirovom iskrenom odnosu, i cijenila brutalnost i u radosti i ravnodušnosti, haman da je došlo vrijeme da jedni drugima "dalame udaramo" i smješkamo se "kao da sutra ne postoji". Sreća pa nemam toliko razgranatu mrežu lažne dijaspore i lažnih sugrađana, pa ne moram toliko lagati. A zahvalna sam na dvoje-troje njih s kojima kad se čujem, iskreno je, otkačeno i brutalno. Onako sarajevski ko nekad, ili onako rodbinski kako treba. Zavisno o kome se radi.

Šta ću kad sam naopaka i ne umijem biti hihi-pihi sucking doll.

žena zna
http://enchante.blogger.ba
14/08/2018 10:37