beats by dre cheap

Nekad i sad

Svjesna sam da se "svega" naselilo u Sarajevo. I čitam novinske natpise ili bolje reći medijske natpise od kojih svaki izgleda kao da je iz rubrike crna hronika, a ne "lokalne vijesti" i sl. Svjesna sam korupcije i mafijsko-policijske kriminalne hobotnice koja štiti dilere, silovatelje, tajkune, ubice i sl, a poštenom svijetu piše kazne za nepropisno parkiranje i zaustavlja na izlazu iz Sarajeva za autoput na Vogošćanskoj petlji gdje ljudi po dva sata čekaju u koloni, samo da im napisala kaznu od 100 KM jer nisu vezali pojas dok se kreću brzinom 0,2 km/h. Ali dok čovjek to ne doživi na vlastitoj koži, može samo da klima glavom i kritikuje, ali teško da istinski tu nepravdu osjeća.

Vozim prosječan gradski autić bez ikakvih fancy dodataka. I zadovoljna sam. Zaista. Eto, ako bih imala zlatnu ribicu da mi ispuni jednu želju u vezi s autom, bili bi to grijači u sjedištima :D

Ali večeras sam poželjela da imam jedno od onih "bijesnih" vozila sa zatamnjenim staklima i - pištolj. Zatamnjena stakla - da me ne gleda i da ne gledam, a pištolj - za samoodbranu. Doživjela sam da je čovjek na magistralnoj cesti zaustavio auto usred vožnje, prišao mom autu, počeo koristiti najgori mogući vokabular, da bi čitavu situaciju začinio pljuvačkom na mom autu.

Ostala sam bez teksta.

I .. iako ne slušam narodnjake, zazvuči mi stih "U ovom gradu, ja nemam nikoga". Neki dan je zasvirala na radiju randomly i tek tad sam čula koliko je snažna ta pjesma. Koliko je moćan Halidov glas u toj pjesmi, istovremeno muški jak, snažan i ponosan, a opet s onim nekim jecajem koji pjesmu boji iskrenom emocijom.

Otužno je u šta se pretvorio prostor u kojem živim. Eh, moje Sarajevo...

žena zna
http://enchante.blogger.ba
27/08/2018 21:06