beats by dre cheap

Za ljubav je potrebno najmanje dvoje :)

Nakon puta oko svijeta u cetvrt vijeka, uvijek se vratim onoj istoj misli da je za (sretan) zivot i zadovoljstvo potrebno tako malo, a to tako malo je uvijek tako daleko.

Jedan od tri zivotna postulata Stevena Hawkinga je - rad. I upravo je to ono sto nas odrzava na tom nekom putu realnosti. Jer od have se ne zivi, sto bi u Bosni rekli. S druge strane, posao je samo vid ostvarenja materijalne egzistencije i ne bi trebao predstavljati preveliki zalog u (p)okusaju srece na vlastitom ruletu.

Govorio je Steven i o ljubavi. To je zacin bez kojeg zivot nema okus. I ma koliko lijepa slika o nekoj ultimativnoj ljubavi bila, cinjenica je da samo rijetki ostvare ever after bas s tom "pravom" osobom. I opet, nakon cetvrt i kusur koraka na tom putovanju, vjerujem u ljubav i s "pravom" i "nepravom" osobom. Jer pravu osobu ne cini crna kosa, plave oci, fascinacija Monetom i relaksacija na pjescanoj plazi. Prava osoba je ona s kojom podijelimo lijepo i ruzno, koja kaze razumijem i ispricaj mi. Koja zeli biti podrska i kad ja to ne zelim, ona koja prezivi i uragane i monsune i nasmijesi se pod dugom na proplanku. Ne mora imati savrsen osmijeh i stotine kWh u gvozdjariji. Jer ne postoji savrsenstvo. Samo ono sto zavolimo i ucinimo svojom ljubavlju savrsenim. Samo je pitanje koliko smo spremni nekoga voljeti i koliko taj neko voli? Ljubav je poput gavitacije - bez drugog objekta ostaje plutati u bespucu tmina...

┼żena zna
http://enchante.blogger.ba
09/09/2018 06:20